sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Tumppuja, lapasia, rasoja ....

Ihastuin Novitan neulomossa esiteltyihin Ratun rasoihin ja kun niihin ilmestyi myòs ohje, niin sellaiset oli heti saatava puikoille. Aika haastava ja hidas oli tyò tàllaiselle aloittelevalle kirjoneulojalle, mutta kyllà lopputuloksesta tuli vàhintààn kàyttòkelpoiset. Ratun rasat ovat nyt Tanjan tumput ilman ranteessa olevaa tekstiosuutta. Korvasin sen kokonaisella sydànrivillà. Myòs aloitus on hieman erilainen kuin alkuperàisissà ja olen vielà virkannut reunaan kerroksen kiinteità silmukoita. Lankana kàytin valkoista Dropsin Fabelia ja sini/vihreà -kirjavaa Novitan Puroa ja neuloin tumput 2,5 puikoilla. Itselle toivon ehtivàni neuloa samanlaiset vielà ennen joulua.



Viime viikoilla valmistuivat myòs St. Anton sààrystimet ja tumput Tine Solheimin uusimmasta kirjasta Retromasker, vàriyhdistelmànà valkoinen/harmaa. Lankana kàytin valkoista Dropsin Alpacaa ja harmaata Fabelia. Ihan kauniit ovat tàllaisena vàhemmàn vàrikkàànàkin. Kàytin neuloessa 3 sukkapuikkoja. Taisi tulla myòs tyttàrelle mieleiset, kun pààsivàt jo kàyttòòn heti tànà aamuna hànen palatessaan opintoihin Venetsiaan.




Viikonloppuna testasin lahjaksi saamaani Katia Azteca -lankaa myssyn ja tumppujen verran. Tyò eteni ja valmistui nopeasti 5 sukkapuikoilla. Tumput ovat aivan perusmalli ja myssy on Tine Solheimin Leikkià langoilla kirjasta.




Viime viikolla sain myòs viimeisteltyà kuvauskuntoon Suomen  lomallani neulotut unisukat. Neuloin ne Neuleunelmien kàsinvàrjààmàstà villa/bambu/silkki -langasta 2,5 puikoilla. Testasin sukat heti viime yònà ja oikein mukavilta tuntuvat jalassa. Olen jo aiemmin toteuttanut saman mallin valkoisesta Dropsin Alpacasta.



Nyt on tehty syrjàhyppyjà jo niin paljon, ettà alkaa tulla stressi keskeneràisistà KyJy-tòistà, joiden pariin lupauksistani huolimatta en ole palannut. Nyt sen teen. Eilen kaivoin esille sukat, jotka kaipaavat toista pariaan ja niistà aloitan. Yritàn saada tàllà viikolla koottua myòs Tanjan torkkupeiton. Periaatteessa ja kàytànnòssàkin on siis vielà ihan mahdollisuuksien rajoissa, ettà kaikki 24 tyòtà ovat valmiina ja raportoituna jouluaattoon meneessà. Mutta tiuhaan saa tàti tikuttaa, ettà ehtii kaikki KyJy -tyòt ja muut suunnittelemansa neuletyòt saada valmiiksi asti. Onneksi minulla on paljon vapaata aikaa arkisin ja edelleenkin suuri intohimo tehdà kàsitòità.

2 kommenttia:

  1. Herranjestas mikä tahti sinulla on! En epäile yhtään, ettetkö ehtisi kyjytkin vielä pyöräyttää valmiiksi. Upeat rasat olet tehnyt, mutta ihmettelen sitä että ei kai toisena lankana sentään Puroa ole? Ettei olis Ticoticoa Fabelin kaverina?? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Drucilla, huomiosta. Ei lanka ole todellakaan Puroa vaan uutta Polkua. Se sopi vahvuudeltaan Fabelin kanssa.
    Kyllà minulla on hyvin làheinen suhde noiden neulepuikkojen kanssa; eivàt meinaa pàivittàin irrota kàsistà millààn!!
    Onneksi tytàr kày viikonloppuisin kotona, niin joudun pakostakin keskittymààn myòs muihin asioihin.

    VastaaPoista